Vanliga frågor om SEO

SEO, sökmotoroptimering – Vanliga frågor

Här får du svar på de vanligaste frågorna om SEO, sökmotoroptimering, sökordsoptimering för att göra en så bra marknadsföring på internet som möjligt.

Varför ska jag använda SEO, sökmotoroptimering?
SEO är viktigt för att nå ut med ditt budskap på internet. Precis som med all annan reklam är målet att du ska synas för att få fler besökare och kunder. Ett av de mest effektiva sätten att synas på internet idag är via sökmotorer som Google, Bing och Yahoo, där de som hamnar högt i sökresultaten får de flesta besökarna och kunderna, och detta uppnår du genom att sökmotoroptimera din webbplats.
Hur lång tid tar det innan min webbplats har indexerats av Google?
Det kan ta alltifrån några minuter till flera månader beroende på Google’s crawlrate och din webbplats förutsättningar. Med SEO-tjänster som att ladda upp en XML sitemap (webbplatskarta) kan du oftast påskynda processen avsevärt.
Vad krävs för att nå förstasidan i sökresultaten på Google?
Det korta svaret är en webbplats med bra material och SEO. Tjanapengarhemifran.nu är en av våra webbplatser som vi jobbar med detta på. Grunden är alltid en webbplats med värdefull och uppdaterad information som lever och utvecklas. Med detta som grund kan din webbplats sedan förbättras på olika sätt med bl.a. optimering av titlar, rubriker, bilder, länkar och annat för att sökmotorerna ska gilla din webbplats lika mycket som dina besökare. Med detta på plats bör du också ha skaffat dig inlänkar och börjat använda dig av sociala medier för att ytterligare förbättra ditt värde hos sökmotorerna.

Hur snabbt ser jag resultatet av SEO, sökmotoroptimering?
Oftast ser du de första resultaten på enklare nyckelord redan inom några dagar, medan det kan ta veckor och t.o.m. månader att nå högt på vissa sökord och kombinationer.