SEO och e-handel

I den här bloggen kommer jag främst att skriva om de två ämnena SEO och e-handel med koppling till vår nystartade webbutik Smycken För Alla. Jag har tidigare skrivit en del om SEO på sokmotoroptimering24.se som jag sedermera sålde till Petter Hedman för något år sedan, då lusten och viljan att jobba med webben försvann när vi insåg att vårt första e-handelsprojekt hade misslyckats. Jag gjorde mig även av med de affiliatesiter jag hade, tyvärr. Nu när viljan och lusten för att jobba med webb, e-handel och sökmotoroptimering infunnit sig igen hade det varit bra att haft dessa siter kvar.

E-handel och SEO idag

seoDå jag inte har varit så aktiv på webben och inte så noga följt utvecklingen inom SEO och e-handel de senaste 3-4 åren, så har jag naturligtvis en hel del att hämta upp då utvecklingen inom dessa områden inte stått still bara för att jag gjort det. Att det hänt en del inom områdena kan jag konstatera ganska snart, samtidigt som en del gamla kunskaper fortfarande verkar vara användbara. Mitt mål är i första hand att jobba med sökmotoroptimering för Smycken För Alla då vi naturligtvis vill ha den så synlig som möjligt i sökresultaten, för att förhoppningsvis kunna driva trafik till butiken, men det finns också andra delar i vår e-handel som måste förbättras och optimeras. Det räcker inte som många av er känner till, bara att få trafik till butiken, det gäller att få besökarna att klicka på köpknappen och sedan få dem att fullfölja köpet. Som e-handelssystem har vi valt WordPress med tillägget WooCommerce för själva e-handeln. Jag har tidigare satt upp några små webbutiker med WordPress och WooCommerce, men aldrig bedrivit egen e-handel med denna lösning. Efter att ha gjort en del research kring detta är min uppfattning att det fungerar bra för åtminstone mindre butiker. Med detta system tycker jag mig ha en bra grund sett ur både ett SEO-perspektiv och som e-handelslösning. Jag har tidigare jobbat en hel del med WordPress så jag tycker mig att med mina tidigare införskaffade kunskaper, ha någorlunda förutsättningar för att kunna ta detta vidare mot bättre sökmotoroptimering för bättre synlighet, i takt med att jag hämtar in allt nytt inom området. Om jag lyckas få kunderna att handla, det återstår att se.

e-handel-woocommerce

Utöver vår e-handel har jag några ytterligare webbplatser där jag kommer att jobba med sökmotoroptimering för att ge viss kraft åt Smycken För Alla men samtidigt som jag får möjlighet att skriva om olika ämnen med koppling till vår e-handel. Detta är som bekant ett tidsödande arbete som tar tid och det gör sig inte av sig självt, men jag tycker mig nu ha ett betydligt mer långsiktigt perspektiv på SEO än jag hade för några år sedan. Mycket arbete och en hel del tålamod krävs, det är något jag har tagit med mig sedan tidigare.

, ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. SEO Smycken För Alla | SEO & E-handelSEO & E-handel - 4 april 2015

    […] jag nämnde i mitt förra inlägg så har vi startat en ny webbutik vid namn Smycken För Alla. I det här inlägget tänker jag […]

  2. Inriktktningen på bloggen Sälja smycken ändras något | Sälja Smycken - 21 april 2015

    […] SEO och delar om hur vi arbetar med e-handel kommer ni i fortsättningen att kunna läsa om i min blogg om SEO och e-handel. Där kommer jag art skriva artiklar om SEO och hur vi arbetar med det för vår e-handel likväl […]

  3. SEO-skolan del 1 - Planera din webbplats | SEO & E-handel - 31 maj 2015

    […] med SEO. Användarvänligheten kan också skilja mellan olika publiceringsverktyg. Om du har läst någon av mina tidigare artiklar så ser du att jag, och väldigt många andra föredrar WordPress som publiceringsverktyg. Strax […]

Lämna ett svar