Raketsnabb e-handel med nytt utseende

Här kommer en uppdatering på vad som är gjort sedan jag skrev det senaste inlägget. I korta drag handlar det om två saker. Nytt utseende på vår e-handel och vad det nya temat har gjort för prestandan för vår e-handelsplattform.

En raketsnabb e-handel med avskalat och stilrent utseende

Vi lanserade vår e-handel med ett i vårt tycke bra och SEO-vänligt tema från Woothemes ovanpå vårt e-handelssystem. Temat vi använde vid lanseringen var Woothemes Superstore vilket är ett tema med mycket och bra funktionalitet inbyggt från början. Detta tema fungerade bra och presterade tillsammans med Cloudflare och W3 Total Cache riktigt bra resultat i de tester jag gjorde, både med Pingdom Tools och i GT Metrix. Hur vår e-handel såg ut tidigare ser du i nedanstående bild.

webbutikens_innehall

Som du ser så är Superstore stajlat med en hel del designelement vilket säkert kan vara bra i flera sammanhang. Vi kände dock efter ett tag att det är för mycket designelement som tar fokus från själva produkten, i det här fallet de fina smycken som vi säljer i vår e-handel. En störande detalj, som i och för sig hade gått att åtgärda med lite förändringar i temats CSS, är etiketten för priset som täcker produkten till viss del, men också det att bilderna är relativt små vilket gör att produkten kommer lite i skymundan tycker vi. Till syvende och sist är det produkterna som ska säljas. Att temat innehåller en massa detaljer hjälper inte om inte produkterna blir sålda resonerar vi.

Woothemes Canvas och barntemat Fashionable

Efter viss efterforskning föll vi för ett barntema till Woothemes flaggskepp Canvas. Temat är avskalat och stilrent samtidigt som de lyfter fram produkterna på ett fördelaktigt vis tycker vi. Enligt den som designat temat är detta också tanken med just detta tema, även om designern hade mode och kläder i åtanke i första hand, men vi tycker att det även inrymmer smycken. Skärmdumpen från Woothemes för Fashionable ser du här nedanför.

woothemes-fashionable

Smycken För Alla ser startsidan just nu ut enligt nedanstående bild.

startsida-smycken-for-alla-fashionable

 

Då har vi skalat av vår e-handel en massa designelement och lyft fram (vårt tyckande) produkterna vi säljer. Nu är vi dock inte klara med designen ännu då det kvartstår en hel del småfix som vi kommer att åtgärda efter hand, men vi tycker att vi till större delen har hittat formen för vår e-handel med detta.

Bättre prestanda

Utöver det som vi ser som fördelar rent utseendemässigt så har vi även vunnit en del i prestanda och användarupplevelse i och med bytet av tema för vår e-handel. Jag bör också i sammanhanget nämna att vi har bytt plugin för hanteringen av cache på webbplatsen. I mitt förra inlägg skrev jag att vi använde W3 Total Cache vilket vi också gjorde tillsammans med ett plugin som heter WP Minify fix som ska åtgärda en brist i minifieringen av CSS och JS i WordPress. Detta fungerade utmärkt fram tills dess att WordPress 4.2 släpptes. Efter uppdateringen till 4.2 så fungerade inte WP Minify fix längre som tänkt då det dels började generera error i databasen, samtidigt som den mobila menyn i Superstore slutade att fungera som den ska.

Detta kändes inte bra så vi beslutade att testa WP Rocket som jag läst en hel del gott om tidigare. Detta är dock ett plugin som kostar $49 per år för en webbplats men vi tyckte det kunde vara värt att prova. Sagt och gjort, WP Rocket inhandlades och installerades. Sedan var det dags att konfigurera det. Ni som använt W3 Total Cache vet att det finns en herrans massa inställningar att göra. WP Rocket har hela fyra flikar med inställningar, men varje flik innehåller ett fåtal kryssrutor att kryssa i eller ur. Med viss skepsis kryssade jag i och ur det som stämde överens med vår e-handel och uppgav det som behövdes för integrationen med Cloudflare. Första tanken var att nu har man betalt för något som inte ger vad man förväntat sig. Nåväl, tester måste genomföras och det första jag testade var faktiskt mobilmenyn. Med tanke på vad Google sagt gällande mobil surf och vad våra egna siffror från Google Analytics säger så var det högst relevant. Mobilmenyn fungerade nu som förväntat vilket naturligtvis var bra.

Då gick jag vidare till några tester i GT Metrix. Lite förvånad konstaterade jag att helt plötsligt så har vi ännu bättre resultat än tidigare, utan att gjort något mer mer än att byta tema och plugin för cache. Här nedanför ser du resultatet för starsidan testad med GT Metrix.

raketsnabb-ehandel-gtmetrix-startsida

Wow, 96% på Page Speed och 98% på YSlow. Det hade jag inte förväntat mig right out of the box! I nästa bild ser du resultatet från en enskild produkt.

raketsnabb-ehandel-gtmetrix-produkt

Här ser vi 92% respektive 98%. Inte heller vad jag förväntat mig rakt upp och ner. Då återstår att se vad Pingdom Tools säger. Första bilden visar startsidans laddningstid.

raketsnabb-ehandel

Här ser vi 90 av 100 hundra möjliga poäng vilket inte är så dåligt, men laddningstiden, 274 millisekunder! Inte illa i mina ögon. 52 requests är inte heller så mycket. För en enskild produkt så ser vi följande:

raketsnabb-ehandel-produkt

90 av 100 poäng som startsidan och 221 millisekunder i laddningstid samt 56 requests. Detta kan inte jag tolka på annat sätt än att det är bra. Det känns som detta har varit ett lyft för vår e-handel, inte bara utseendemässigt, utan även prestandamässigt. Vi känner oss ganska nöjda just nu. Fortsättning följer…

Är du intresserad så kan du i detalj granska de olika testerna via nedanstående länkar.

http://gtmetrix.com/reports/smyckenforalla.se/L6oLwW9Z
http://gtmetrix.com/reports/smyckenforalla.se/qnpmE8VL
http://fpt.pingdom.com/#!/ePbtPi/http://smyckenforalla.se
http://fpt.pingdom.com/#!/cJ0h6H/http://smyckenforalla.se/produkter/hangsmycke-keltiskt-kors-akta-silver/

, , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar