Guldläge På Nätet, SEO förklarat på ett begripligt sätt

Hur jag lärde mig SEO

För ett antal år sedan började jag intressera mig för SEO (en förkortning av Search Engine Optimization), eller som man på svenska säger, sökmotoroptimering. Jaha, men vad är sökmotoroptimering kanske du undrar då. Det handlar enkelt förklarat om att få din blogg, e-handel, webbplats etc. att synas så bra som möjligt i sökresultaten hos främst Google. Google har dominerande ställning när det gäller sök på internet i Sverige. När jag började att lära mig detta fick jag lägga mycket tid på att utforska och försöka ta reda på dels vad sökmotoroptimering innebar och hur man på bästa sätt skulle genomföra den. Detta var inte helt lätt och jag fick till att börja med lära mig många olika uttryck och vad de innebar. Dessutom var jag tvungen att försöka lista ut vilka strategier och metoder som var gångbara. För den som känner till SEO lite grand så vet ni att det finns olika skolor för detta där man använder hattfärger för att benämna dem, Black Hat, Grey Hat och White hat. White Hat står för att man arbetar på ett schysst sätt och följer bland annat Googles riktlinjer. Black Hat är med det den raka motsatsen, en massa fultricks helt enkelt som kan straffa ens webbplats i längden. Som du säkert har räknat ut så hittar vi Grey Hat mellan dessa båda andra hattar. Min målsättning med det mesta jag företar mig är att göra saker på ett schysst sätt och som är långsiktigt hållbara, så det var den vita hatten jag fördjupade mig i.

Recension av boken Guldläge På Nätet

Boken Guldläge På NätetVart vill jag komma med det här då? Jo, jag har läst en bok, både den första upplagan, och nu även den andra upplagan (Tack Michael!), nämligen ”Guldläge På Nätet”. Om den här boken hade funnits när jag började intressera mig för sökmotoroptimering så hade den besparat mig ett stort antal timmar som jag lade på att lära mig detta. ”Guldläge På Nätet” är nog det bästa man kan använda sig av om man vill lära sig sökmotoroptimering från grunden. Michael Wahlgren, VD på SEO-byrån Pineberry och Magnus Bråth, VD för SEO-byrån Brath är de som har skrivit boken. Michael och Magnus går igenom sökmotoroptimeringens olika delar på ett systematiskt och begripligt sätt som de flesta bör kunna ta till sig. Den nya upplagan är nästan den samma som den första, det som skiljer dem åt är att den nya upplagan täcker upp de förändringar som skett inom olika områden, till exempel Googles ändrade algoritmer och olika filter. Det jag vill jag säga är att om du funderar på SEO i någon form, köp boken och läs den! Den ger dig verkligen guldläge på nätet!

, , ,

No comments yet.

Lämna ett svar