Ebutik och sökmotoroptimering av kryddor

Nytt SEO projekt i kryddnischen

Vi arbetar med ett nytt projekt vad gäller sök och marknadsföring på Internet. Vi har startat en kryddsajt som skall leverera kryddor online inom Sverige är tanken. Det är ett spännande projekt och vi har precis satt igång egentligen kan man säga.

1 år gammal domän

Vi har ägt domänen i ca 1 år, men det är först nu som den får kärlek och uppdateras kontinuerligt vad gäller inlägg, samarbetspartners, produkter samt länkar. Det är ett stort arbete att dra igång en ny sajt, men detta projekt känns riktigt kul, då vi har bra kompetens inom både kryddnischen samt inom segmentet av produkter som fungerar både på Google och IRL om man nu kan säga så.

SEO kryddor

Vi arbetar på

Arbetet har som sagt satts igång och det är en hel del som skall komma på plats innan en sajt kan lyfta. En av de viktigaste faktorerna för framgång i sökresultatet är ju tiden. Numera inom SEO skall man inte stressa fram, för det kan verkligen ge bakslag på sikt. Google gillar inte om man skyndar för mycket med en ny domän vad gäller länkar.

Fokus på nya inlägg

Just nu har vi fokus på att skapa många inlägg om kryddor, mat, odling av kryddor och de hälsosamma aspekterna av att intaga de nyttiga kryddor och örter som finns. Skall man bli duktig på denna nischen, så krävs det en hel del kunskap, men det finns också många sökord att arbeta med både vad gäller örter, kryddor, kryddblandningar, hälsoaspekterna samt smak.

Fokus kommer att vara att mata ut värdefull information och se hur de nya inläggen tas emot av besökarna samt hos Google.se. När man arbetar med SEO, så siktar man ju allt som oftast att synas på Google.se eller någon av de andra Google domänerna. Man siktar ju alltid in sig på Google. Det är där trafiken finns och anpassar man sajterna för Google, så följer oftast de övriga sökmotorerna med på köpet.

Jag arbetar aldrig med de andra sökmotorerna när jag tänker efter. Det är Google som gäller när det kommer till trafikanskaffning via SEO helt klart.

Länkar kommer vad det lider

Vi har inte alls fokuserat på länkar det gångna året alls. Vi har ju inte haft några inlägg att länka till utan det är först nu som länkar kommer att komma på tal. Vi skall absolut vänta med länkar lite till och se hur pass högt sajten kan ta sig utan att skaffa eller erhålla länkar. ’

Tar man det varsamt och bygger en gedigen sajt innan man börjar med länkar, så behöver man inte så många länkar är min egen erfarenhet och det är ju länkarna som många gånger ställer till för webmasters. Det krävs absolut länkar för att ranka bra hos Google, men det är det kluriga att få tag på länkar, så jag föredrar att använda färre än konkurrenterna. Det tar tid och kraft att skaffa nya kraftfulla länkar.

Det brukar gå att ranka bra med färre kraft in mot sajten är min erfarenhet.

Man får bara se till att vara lite mer tålmodig och arbeta smartare med sökord och texter i det långa loppet.  Jag skall se till att lyckas med denna sajten, då det är ett öppet projekt. Det menas att jag visar hur projektet går under tiden sajten byggs och detta redovisas på Sokmotoroptimering24.se/k/projekt. Du kan absolut följa det öppna projektet där mellan varven ifall du vill se hur det går framåt.

Tack för denna gången och vi hörs framöver igen!

No comments yet.

Lämna ett svar